Drupal 9 er lansert! Les hva som er nytt

Teknisk leder

Den ble lansert 3. juni. Den oppdaterte versjonen tilbyr kraftige nye funksjoner og en forbedret brukeropplevelse.

Disse funksjonene er bakgrunn for Drupals visjon for neste generasjon nettsider og inkluderer:

  • Mye enklere verktøy – Et nytt layoutverktøy i stabil versjon (layout builder), kraftig system for håndtering av bilder, og verktøy for arbeidsflyt for innhold gjør Drupal mye enklere i bruk. Den lar brukere dra nytte av den kraftige tekniske arkitekturen i Drupal på en enklere måte enn tidligere.
  • Fortløpende innovasjon – Kraftige nye funksjoner leveres fortløpende med forutsigbare lanseringer hver 6. måned, og holder Drupal i forkant av konkurrentene. 
  • Enkel oppgradering. Drupals forpliktelse for enkle oppdateringer betyr at du aldri trenger bekymre deg for en stor omprogrammeringsjobb for å bruke den nyeste versjonen. 
  • Det er en rekke optimaliseringer på kodenivå som vi ikke skal gå nærmere inn på her, men resultatet er at Drupal blir enda raskere å utvikle i og klar for framtida. 

En av hovedgrunnene til at Drupal har lyktes er at miljøet alltid har gjort store, framtidsvisjonære endringer. Som et resultat av dette, er Drupal et av veldig få publiseringsverktøy som har levd 20 år.

Drupal setter APIet først når det kommer til arkitekturen, og dette gjør Drupal til et frakoblet eller hodeløst rammeverk, noe som skyver Drupal flere år foran konkurrentene. Drupal kan være innholdslager for rike opplevelser bygd med den nyeste teknologien, inkludert moderne JavaScript-rammeverk som React, Angular eller Vue, og til og med banebrytende kanaler som digitale assistenter og AR/VR-programmer.

Hovedfokus i Drupal 9 har vært på å gjøre oppgraderingsopplevelsen best for brukerne. 

Tidligere har store oppdateringer vært tidkrevende og kostbare. Med Drupal 9 ville vi komme med ny teknologi raskt og tilby en enkel oppdateringsvei fra Drupal 8.

Hva skjer med Drupal 7?

Drupal 7 har virkelig fått lang og tro tjeneste! Først lansert i januar 2011 ble den raskt et førstevalg innen web-applikasjoner og nettsteder. Med Drupal 7 har vi fått tilgang til 11000 gratis moduler fra Drupal-communityet og ditt nettsted har sikkert dratt nytte av mange av disse. Men dessverre er det slik med software at en må påregne en oppgradering en gang i blant. Drupal 7 er offisielt støttet med sikkerhetsoppdateringer fra Drupal-communityet til 28. november 2022. Anbefalingene er at nettsteder som bruker Drupal 7 oppgraderer før denne datoen. Mange av verktøyene du har blitt vant til i Drupal 7 vil du kjenne igjen i Drupal 9, de er bare blitt mye bedre.

Ta gjerne kontakt med oss i Ramsalt Lab om du lurer på hvilken versjon av Drupal du bruker, vi hjelper deg gjerne over på Drupal 9 slik at du kan dra nytte av de siste nyvinningene fra Drupal-verdenen!

Latest news

We have gathered some reasons why Drupal could be a better choice for your needs.
 

Yngve W. Bergheim
Yngve W. Bergheim

Cookies have played a significant role in the digital landscape for quite some time, offering various benefits. However, as online information becomes more abundant, the search giant Google is taking a decisive step by phasing out third-party cookies in its Chrome browser. 

Pierre Aryee
Perry Aryee

With Drupal 9 having reached its end of life (EOL) on November 1, it’s time to start planning for an upgrade.

Pierre Aryee
Perry Aryee

Drupal has been a robust choice for building and maintaining websites for decades. Like all other CMS systems, technological advancements and security requirements continually evolve at rapid speed and older software versions will be taken off the market.
 

Nina
Nina Holzapfel